Шести март 2020: Европейски ден на логопедичната терапия

Шести март 2020: Европейски ден на логопедичната терапия

 Да бъдеш логопед е призвание. Логопедията не е просто поредната специалност в списъка на професиите с неуточнено място.

За едни логопедията е възможност да научиш човека срещу теб да говори правилно, въпреки съществуващите пречки за това.

За други това е възможност да покажеш различни начини за общуване със себеподобни.

За трети тя е спасение за овладяване на четене, писане и математически умения.

Има такива, за които логопедията е начин на живот, възможност да помогнеш на различни индивиди да съществуват заедно, въпреки различията си.

А има и едни по-особени хора, които смятат , че причината да не общуваш правилно може да бъде потърсена по пътя към стомаха.

И всички тези различно мислещи хора са намерили своето призвание във възможността да подадат ръка, да поиграят, да поговорят, да помогнат, да променят човешка съдба. Те общуват , критикуват, вълнуват се от промяната, дават нещо от себе си в опитите за промяна. Всички те са логопеди. Работещи според своите разбирания и според направлението – ранна интервенция, клинична логопедия, хранителна терапия, техника на говора, корекция на език и говор в образователна среда.

Да бъдеш логопед е призвание, защото отправя пред всеки предизвикателство да работиш с малки и големи, да се бориш за мнението си с родители, лекари, учители, социални работници, с разбиращи и неразбиращи и в края на борбата да останеш себе си!

За всички тези смели, силни и издръжливи хора – Честит професионален празник!

Сдружението Частно практикуващи логопеди ви желае още много успехи, разрешени случай, благодарни клиенти. Бъдете здрави и честити!

 

Нина Йорданова

Председател на СЧПЛ